Pixelianur Tanıtım Videosu

6 Temmuz 2012 Cuma

Filistin ve İsrail'de Nur Dersanesi açmak lazım.. -risaleajans-

Filipinlerdeki Nur dersanesini inceleyen BM yetkilileri, "Dünya barışı için bu dersanelerden bir tane Filistin’de bir de Telaviv’de açmak lazım” dedi.
"Lemaat Ekseninde 1. İslamafobya Sempozyumu"nda gözlemlerini kaleme alan Dursun Sivri, Filipinler’den Muhammed Rıza Derindağ'ın anlattığı ilginç bir anektodu kaydetti.
Filipinler'de yüzlerce düşman kabile olduğunu ve bu kabilelere mensup bireylerin bir araya gelmesinin imkansız olduğunu ifade eden Sivri, ancak Nur dersanelerinde bu ezberin bozulduğunu söyledi. Barış ortamının BM yetkililerin de dikkatini çektiğini aktaran Sivri, o anektodu şöyle anlattı:
"Filipinler’de gruplar, kabileler arasında çatışmalar, kopukluklar o kadar keskin ki, iki ayrı kabile veya bölgeden iki kişi bir arada bulunmazlar, birlikte bir masada asla yemek yiyemezlermiş. Hal böyle iken ülkenin dört ayrı bölgesi ve farklı sosyal gruplardan üniversite talebesi aynı dairede kalıyor, bir aile ortamında hem okuyor, hem Risale-i Nurlarla dini öğreniyorlar.

Muhammed Rıza Derindağ, beraber geldiği iki Filipinli öğrenciyi salonda gösterdi. Bu kardeşlik iklimi BM yetkililerinin dikkatini çekiyor ve, “Dünya barışı için bu dersanelerden bir tane Filistin’de bir de Telaviv’de açmak lazım” ifadelerini kullanıyorlar."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder